Begrafenis outfit voor mannen, vrouwen en kinderen.

Begrafenis outfit, geschikte begrafeniskleding

Geschikte begrafenis outfit

Het behoort tot de meest vervelende momenten waar je in je leven mee te maken kunt krijgen: het overlijden van een dierbare naaste. Om hem of haar de laatste eer te bewijzen, wordt de overledene middels een begrafenis uiteindelijk naar de laatste rustplaats gebracht. Om jezelf niet op de voorgrond te plaatsen deze dag is het belangrijk je te houden aan de dresscode die geldt voor begrafeniskleding. Een outfit die de aandacht vraagt, dat is gewoonweg niet gepast. Zo is het eveneens onbeleefd om uitbundige accessoires, zoals een zonnebril, te dragen. Hiermee straal je uit dat jíj het zwaar hebt en je wilt verbergen achter die glazen, terwijl de begrafenis om de overledene draait.

Begrafeniskleding, welke outfit bij een begrafenis?

Zo is een opvallende outfit met een drukke print ook niet volgens de dresscode voor begrafeniskleding. Spijkerbroeken en sportieve kledingstukken? Ook die mogen in de kast blijven liggen; deze hebben een uitstraling die gewoonweg niet bij een begrafenis passen; het komt te onverzorgd over. Dus, wat zijn dan wel geschikte opties? Voor dit soort momenten gelden er twee kernwoorden: onopvallend en gedistingeerd. Zo draagt iedereen, van mannen tot vrouwen tot kinderen, een outfit met een verzorgde uitstraling; mooi gekozen kledingstukken, geen opvallende items en het liefst in donkere, chique aardetinten. Zolang je jezelf hier aan houdt, heb je het -grotendeels- al goed gedaan. Maar, welke regels voor een zulk soort outfit zijn nu echt belangrijk om te onthouden?

Begrafeniskleding mannen

Als man doe je er goed aan voor een verzorgde outfit te kiezen, zoals een jasje met overhemd of een chique trui op een bijpassende jeans. Ook een elegante schoen is een absolute ‘do’. Zorg ervoor dat de kleuren niet te opvallend zijn: kies voor rustige aardetinten die de aandacht op de begrafenis zeker niet op zullen eisen. Drukke prints, slonzige truien, sneakers, spijkerbroeken of een sportieve outfit behoren tot de echte don’ts. Deze zijn onverzorgd, te ‘casual’ en behoren zeker niet tot geschikte begrafeniskleding. Een chique, elegante outfit op de begrafenis toont jouw respect voor de overledene.

Outfit begrafenis heren kostuumBegrafenisoutfit mannen 1: kostuum

Een kostuum, ook wel een pak genoemd, zorgt voor een verzorgde uitstraling. Kies voor een sobere kleur, zoals grijs of zwart. Kies voor bijpassende schoenen in dezelfde kleur. Val niet teveel op, vermijd drukke schoenen of een gekleurd pak. Bekijk alle foto’s van de begrafenisoutfit hieronder.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Roos op 3 december 2017

Outfit begrafenis heren colbert

Begrafenisoutfit mannen 2: net jasje / colbert

Een donkerkleurige colbert kan je dragen op een coltrui of een donker overhemd. Dit kan je dragen op een donkere broek, pantalon of een zwarte jeans. Liever geen gaten of bijzonderheden.

Bekijk de prijs, voorraad en maten via onderstaande link.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit begrafenis heren trui op broek

Begrafenisoutfit mannen 3: nette trui op broek

Een zwarte of grijze nette trui is ook geschikt als begrafenisoutfit. Ook in dit geval is het zaak dat de trui niet opvalt, dus geen drukke prints of andere opdrukken heeft. Je kunt de trui dragen op een nette zwarte jeans met zwarte schoenen.

Bekijk alle foto’s hieronder voor een beter beeld.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Christa op 3 december 2017

Outfit begrafenis heren zwarte broek

Begrafenisoutfit mannen 4: zwarte broek

Op een zwarte broek kan je een zwarte of grijze trui dragen, zoals hierboven te zien is. Bij de keuze voor een geschikte broek is het belangrijk om een broek te dragen zonder gaten of opdrukken. Het moet een sobere pantalon zijn die niet opvalt.

Bekijk alle foto’s hieronder voor alle geschikte broeken.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Christa op 3 december 2017

Begrafeniskleding vrouwen

Als vrouw doe je eigenlijk hetzelfde als de man op een begrafenis: je zorgt ervoor dat je er verzorgd uitziet zonder op te vallen; immers draait de dag niet om jou. Een knielange jurk of lange, zwarte broek in combinatie met een elegante blouse, al dan wel of niet met een jasje, laat je keuze voor een verfijnde outfit zien waarmee je presentabel voor een begrafenis bent. Donkere kleuren en chique kledingstukken zijn dus absolute do’s. ‘Casual’ kleding als spijkerbroeken, felle kleuren, drukke prints en sneakers behoren niet tot de dresscode voor begrafeniskleding. Laat deze items dus maar even in je kast hangen.

Outfit begrafenis vrouwOutfit begrafenis dames 1: Knielange zwarte jurk

Het is belangrijk dat je als vrouw de juiste begrafeniskleding draagt. Sober is een thema dat moet terugkomen in de outfit. Door een knielange jurk te dragen in het zwart met daaronder zwarte schoenen voldoe je aan de dresscode.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Marilda op 4 december 2017

Outfit begrafenis dames

Begrafeniskleding dames: zwarte blouse

Een zwarte blouse is geschikt als begrafeniskleding voor een vrouw. Je kunt een blouse of overhemd dragen op een zwarte broek met daaronder zwarte schoenen. Kies voor een effen kleur zonder opdruk.

Bekijk de prijs, voorraad en maten via onderstaande link.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Anne op 4 december 2017

Outfit begrafenis damesbroek

Begrafeniskleding dames: zwarte pantalon

Op zwarte of donkergrijze bovenkleding kan je een zwarte broek dragen. Let erop dat deze broek ingetogen is, dus geen gaten of apart model. Een model zoals hiernaast is afgebeeld is goed om te dragen als begrafenis outfit voor een dame.

Bekijk de prijs, voorraad en maten via onderstaande link.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Anne op 4 december 2017

Begrafeniskleding kinderen

Voor kinderen gelden in principe dezelfde regels als voor de mannen en vrouwen op een begrafenis. Laat ook hen verzorgde kleding dragen, zoals een donkere kleur broek met een mooie trui. Meisjes kunnen eventueel een jurkje aan; ook deze mag niet opvallend zijn en over drukke prints beschikken. Ook voor kinderen geldt de dresscode: houdt het rustig, onopvallend en beschaafd voor de begrafenis. Truien met blije figuren, roze tutu’s of stoere spijkerbroeken? Die mogen ze een dag later weer aan.

Begrafeniskleding meisjeBegrafenis kleding meisje: trui

Voor kinderen geldt een minder strenge dresscode. Het ligt aan de gelegenheid van de uitvaart. In grote lijnen is het zo dat ook bij kinderen de kleding rustig en sober dient te zijn. Dus geen drukke opdrukken. Uitzonderingen zijn uiteraard mogelijk, dit is een algemene kleding tip.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Astrid op 1 november 2017

Begrafeniskleding meisje broek

Kleding meisje, broek in het zwart of grijs

Ook voor broeken geldt dat deze niet te opvallend mogen zijn. Kies voor een neutrale broek met de kleur grijs of zwart. Vermijd drukke prints of gaten in de broek. Een legging is voor een meisje ook geschikt met daarop een blouseje.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Romy op 1 november 2017

Begrafeniskleding jongen overhemd

Kleding begrafenis jongen, blouse of overhemd

Jongens kan je voorzien van een zwarte of grijze blouse of overhemd. Ook een trui is mogelijk, als de kleuren maar rustig en donker zijn. Onder deze bovenkleding kan je een passende broek dragen. Deze vind je hieronder.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Romy op 4 november 2017

Begrafeniskleding jongen broek

Kleding begrafenis jongen, broek in het zwart of grijs

Ook voor broeken geldt dat deze bij een begrafenis niet te opvallend mogen zijn. Op een zwarte of grijze broek kan je een trui of overhemd je kind laten dragen. Op deze manier heeft het kind een rustige outfit aan die past bij de gelegenheid.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Romy op 16 oktober 2017

Snel geleverd

En, heb je het al druk genoeg in het dagelijks leven en kun je nauwelijks tijd vrij maken om naar de winkel te gaan? Bestel je kleding dan eens online. Vanuit je eigen locatie kun je snel jouw gewenste outfit voor de begrafenis vinden zonder hier uren tijd aan kwijt te raken. En, met een beetje geluk wordt het ook nog gratis naar je verzonden. En dat klinkt toch een stuk aantrekkelijker dan die hoge parkeermeters.

 

Laatste update: 11 december 2017