Casual outfit voor mannen en vrouwen

Casual outfit dames en heren kantoor

Casual outifts en dresscode

Het is één van de meest gedragen kledingstijlen ter wereld: de casual outfit. Maar, dat is ook niet zonder reden. Truien, kleuren, broeken, prints en schoenen: ze worden op de meest creatieve manieren met elkaar samengebracht voor stijlvolle combinaties. Zo zie je in de casual kledingstijl veel verschillende vormen terugkomen: waar vrouwen juist chique kledingstukken als elegante blouses met een boyfriend-spijkerbroek combineren, zijn het de mannen die onder een chino weer een sportieve sneaker dragen.

Het voordeel van deze kledingstijl is dan ook het brede karakter: je kunt bijna alles met elkaar combineren; iets dat andere kledingstijlen vaak niet toelaten. Eén van de meest voorname regels in deze dresscode is de items dan ook wat ‘vrijblijvend’ te laten ogen, niet te ‘officieel’ of zakelijk. Maar, wat zijn de echte do’s en don’ts voor de outfit? Die antwoorden vind je hieronder!

Casual outfit vrouwen

Ook vrouwen kunnen uitgebreid in hun kastruimte duiken voor de casual outfit, want de mogelijkheden zijn wat dat betreft haast eindeloos. Zo kun je een elegante jurk combineren met sneakers om het iets ‘losser’ te maken of draag je een leuke skinny spijkerbroek met een witte blouse. Kleed het geheel ook gerust aan met pakkende accessoires als opvallende armbanden of een charmante haarband; bij de casual kledingstijl kun je immers rijkelijk spelen met kleuren en prints. Belangrijk is wel te onthouden dat je de outfit niet te gedistingeerd of zakelijk maakt, zoals een overhemd met een kokerrok of een mantelpark; bij deze kledingstijl draait het immers om het meer ‘vrijblijvende’ gehalte; het mag namelijk best wel ‘speels’ zijn.

Casual outfit dames 1Casual outfit dames 1:

Mooie blouse die overal op kan. Verkrijgbaar in diverse kleuren. De kleur donkerblauw doet het goed op een jeans.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Robin op 5 december 2017

Casual outfit dames 3Casual outfit dames 2:

Een t-shirt losjes in de broek. Eindeloos te combineren met diverse broeken. Zorg voor een leuke stoere riem om het compleet te maken.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 1 december 2017

Casual outfit dames 2Casual outfit dames 3:

Deze t-shirts zijn weer helemaal in! Super stoer en ze zijn te dragen op een jeans, ook op een zwarte jeans staat dit t-shirt mooi.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Lotte op 8 december 2017

Casual outfit mannen

Voor mannen biedt dit type kledingstijl een hoop mogelijkheden. Zo kun je variëren van casual-chic, zoals een overhemd op een chino met een sneaker, tot casual-sportief, zoals een spijkerbroek met een hoodie. Wat dat betreft is deze stijl zeer divers en kun je als man veel spelen met kleuren en dessins. Maar, zorg er wel voor dat het geen bonte toestand wordt, want ook hier moet je outfit wel stijlvol blijven. Zodra je echter veel chique items met elkaar gaat combineren, zoals een jasje op een chino, kan het casual gehalte wat snel gaan vervagen. Wil je het ‘vrijblijvende’ graag terug laten komen? Draag er dan een sportieve sneaker onder om niet ‘overdressed’ over te komen; hierdoor maak je de outfit iets losser. Kortom, maak het niet te ‘chic’ of ‘zakelijk’.

Casual outfit heren 1Casual outfit heren 1:

Stoer t-shirt voor mannen! Eenvoudig te combineren met een spijkerbroek. Bij koud weer kan er een vest overheen getrokken worden.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 4 december 2017

Casual outfit heren 2Casual outfit heren 2:

Prachtige polo van Ralph Lauren, verkrijgbaar in diverse kleuren. Deze polo’s stralen iets uit en zijn eenvoudig te combineren met een jeans.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 2 december 2017

Casual outfit heren 3Casual outfit heren 3:

Een overhemd, maar dan niet saai. Leuk om te dragen op een spijkerbroek. Er zijn honderden leuke overhemden te koop voor deze dresscode.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 2 december 2017

Casual kleding kinderen

Eigenlijk alles dat kinderen leuk vinden, zoals truien met hun lievelingsfiguren of shirtjes met diverse prints, passen goed in de stijl van de casual outfit voor zowel jongens als meisjes. Spijkerbroeken, sneakers en levendige kleuren: deze stijl heeft een rijk kleurenpalet. Alles wat dus verzorgd en meer vrijblijvend oogt, kan prima gedragen worden. Gestreepte shirtjes, stoere spijkerbroeken, vrolijke jurkjes en sportieve sneakers passen perfect bij dit type kledingstijl. Zodra je overgaat naar gedistingeerde items als overhemden, jasjes en elegante schoenen in aardse tinten, kan de outfit snel een chic gehalte krijgen; iets dat niet per se nodig is bij een casual stijl.

Casual outfit kinderen 1Casual outfit kinderen 1:

De meeste kinderkleding is gemaakt voor deze dresscode. Een mooi t-shirt of polo van Tommy Hilfiger of Ralph Lauren is zeer geschikt voor deze gelegenheid.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Casual outfit kinderen 2Casual outfit kinderen 2:

Is het iets kouder, kies dan voor een polo met lange mouwen. Een longsleeve kan je combineren met een jeans.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 6 december 2017

Casual outfit kinderen 3Casual outfit kinderen 3:

Leuk om te dragen bij kinderen over een t-shirt. Dit komt netjes en toch ook casual over en is daarom geschikt voor deze dresscode.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 7 december 2017

Levertijd bij online bestellen

Die zijn natuurlijk niet alleen in de winkelstraten te vinden. Om het jou een stukje makkelijker te maken, is het hedendaags het grootste gemak geworden om je outfit online te bestellen. Even geen vervelende mensen die de kledingstukken voor je neus wegkapen of terugkomen bij een parkeergarage met een veel te hoog uurtarief. Zo wordt je casual outfit snel naar je verzonden en kun je zelfs nog voordeeltjes meepakken door de vele ‘online deals’. Je bespaart dus meer én hebt alle rust om te kijken. En daar wordt shoppen toch ineens een stukje plezieriger van.

 

Laatste update: 12 december 2017