Outfit chic. Dresscode chic outfits.

Outfit chic

Outfit chic dresscode

Het is een kledingkeuze waar je altijd goed mee voor de dag komt: de chique outfit. Op kantoor, op een feest of gewoon op een doordeweekse woensdagmiddag: te allen tijde zie je er stijlvol en verzorgd uit met deze kledingstijl. Maar, wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste regels als het gaat om de dresscode voor een chic gehalte? ‘Overdaad schaadt’ is misschien wel het meest typerend. Een te grote hoeveelheid aan sieraden, accessoires of bonte kleuren: het is allemaal te veel van het goede.

Wil je er graag chic uitzien? Dan is het vooral belangrijk nergens in te overdrijven. Hoe uitbundiger het wordt, des te minder verfijnd de outfit zal zijn. De echte codewoorden voor de chique kledingstijl zijn dan ook: eenvoud, ‘stads’ en elegant. Op deze manier kom je nooit ‘overdreven’ om de hoek; zodoende word je met deze kledingkeuze dan ook snel serieus genomen en zie je er altijd verzorgd en verfijnd uit. Maar, wat zijn de echte do’s en don’ts op dit front?

Outfit chic vrouwen

Wat is nu chic voor vrouwen? Een voornaam punt bij dit type outfit, en deze stijl, is dat vrouwen voor kledingstukken kiezen die niet te opzichtig zijn. Diepe decolletés, korte jurken of rokken, flamboyante prints en ‘kapotte’ broeken: het draagt allemaal niet bij aan een stijlvolle outfit. Maar, wat zijn dan wel echte do’s? Jurken met een elegante uitstraling, verfijnde blousjes en jasjes zijn allemaal geschikte opties voor een chique outfit. Ook een lange, donkere broek met een gedistingeerde enkellaars of klassieke pump heeft een chic gehalte. Qua kleuren kun je goed terecht bij de aardse tinten als bordeauxrood, beige, donkerblauw en grijs; allemaal kleuren die bijdragen aan een elegante uitstraling.

Outfit chic damesOutfit dames chic 1:

Prachtige jurk in de kleur zwart of donker blauw. Bijpassende schoenen maken het plaatje compleet.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit chic dames 2Outfit dames chic 2:

Zoek je een bijzondere jurk voor de dresscode chic? Een jurk zoals deze is hiervoor geschikt. Bekijk nog veel meer bijzondere jurkjes op onderstaande link.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit chic dames 3Outfit dames chic 3:

Een zwart jurkje is altijd goed, niet te opvallend maar door de glinstering wel een chique tint.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit dames chic jurkOutfit dames chic 4:

Deze elegante jurk heeft een v-hals en een een exclusieve kleur. Door te kiezen voor deze goudkleurige jurk voldoe je zeker aan de dresscode chic.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit chic mannen

Het ligt aan de situatie, maar mannen doen er altijd goed aan, wanneer ze ergens chic willen verschijnen, om voor een pak of een broek-overhemd combinatie te kiezen. De donkere, aardse tinten als grijs en donkerblauw zijn altijd geschikte opties. Ook kan de man zijn outfit compleet maken met een jasje en een elegante schoen. Sneakers, spijkerbroeken, oversized truien en geblokte overhemden vormen de echte don’ts. Het kan heel leuk zijn, maar wel voor andere momenten. Ga je voor chic? Dan zijn chino’s, pantalons, jasjes, overhemden en gedistingeerde truien perfecte opties voor deze outfit.

Outfit chic heren 1Outfit mannen chic 1:

Een mooi zwart pak of kostuum met wit overhemd is geschikt voor deze dresscode. Kies voor een stropdas of strik.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit chic man 2Outfit mannen chic 2:

Het verschil met bovenstaande kostuum is de strik. Dit pak is geschikt voor een dresscode chic of black tie.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit chic man 3Outfit heren chic 3:

Is de setting ook gedeeltelijk casual, kies dan voor een nette broek met daarop een overhemd met colbert.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Kleding voor kinderen

Ook voor kinderen is het goed om er chic uit te zien. Niet alleen hebben ze hierdoor een verfijnde uitstraling, ook laten ze een goede indruk achter wanneer ze ergens op bezoek komen. Zo zijn, voor jongens, gedistingeerde truien en overhemden op eenzelfde soort broek geschikte opties. Meisjes kunnen goed een elegant jurkje dragen of eveneens kiezen voor een truitje of blousje met een broek. Kleuren met een chic gehalte zijn, onder anderen, marineblauw, donkerrood, beige, zwart, grijs, wit of bepaalde bruintinten. Bonte kleuren, drukke prints en spijkerbroeken kunnen beter in de kast blijven liggen; deze zijn vaak veel te ‘casual’ voor een outfit met een chic randje.

Outfit chic kinderen jongen 1Outfit jongen chic 1:

Kies voor jongens een overhemd of blouse. Lichte kleuren komen fris over, zoals dit overhemd van Tommy. Dit kan gedragen worden op een nette jeans of op een pantalon.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit chic kinderen meisjeOutfit meisje chic 2:

Voor meisjes is een jurkje het meest geschikt. Er zijn honderden leuke jurkjes te bekijken op de Bijenkorf.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 9 december 2017

Levertijd

Naast je drukke baan, het actieve gezinsleven of de tijdrovende studie heb je er niet altijd de tijd voor om de deur uit te gaan. Een outfit met een chic gehalte in de stad uitzoeken met alle drukte van dien? Je moet er eigenlijk niet aan denken. Maar, ook daar is een oplossing voor gekomen: online shoppen! Zo kun je, vanuit je eigen locatie, jouw outfit online vinden die niet alleen chic is, maar ook nog eens snel én -mogelijk- gratis naar je verzonden wordt. Hierdoor bespaar je niet alleen kosten, ook heb je het voordeel van een veel ruimer aanbod. En dan wordt het speuren plotseling een stukje leuker.

 

Laatste update: 14 december 2017