Outfit crematie. Wat zijn geschikte outfits voor bij een crematie?

Outfit crematie

Geschikte outfit voor een crematie

Het is en blijft een naar moment: het bericht dat iemand is overleden en binnenkort de crematie van diegene zal plaatsvinden. Het moment dat iemand definitief deze aardbol gaat verlaten, dat blijft soms wat onwerkelijk. Om de overledene in ieder geval een laatste eer te bewijzen, zorg je ervoor dat je er, uit respect, zo verzorgd mogelijk uitziet op zijn of haar crematie. Het kan natuurlijk zijn dat de overledene zelf een voorkeur heeft uitgesproken rond de speciale dresscode.

Is dit echter niet het geval? Dan zijn er bepaalde voorschriften waar je outfit aan moet voldoen voor een presentabel gehalte. Zo is de voornaamste regel dat je vooral de focus, qua kleding en accessoires, niet op jezelf legt. Een zonnebril dragen op een crematie is één van de absolute don’ts; immers is dit een vorm van aandacht. Je laat hiermee je eigen verdriet zien in plaats van dat de aandacht naar de overledene zal gaan. Een erg korte rok of jurk in combinatie met hoge plateauhakken is eveneens ongepast. Spijkerbroeken en flamboyante truien? Die mogen even achter de kastdeur blijven. Kortom, zolang je outfit onopvallend en verzorgd is, ben je op de goede weg. Maar, welk type outfit is nu echt geschikt voor een crematie?

Crematie outfit voor vrouwen

Waar vrouwen normaliter graag hun ‘vrouwelijkheid’ tonen, is dat op een crematie niet gepast. Mini rokken, te korte jurken, plateauhakken en diepe decolletés? Op deze dag laat je er niets van zien. Maar, wat is dan wel geschikt? Een lange broek met een chic truitje in combinatie met een gedistingeerde enkellaars of een knielange jurk met een jasje; beide gevallen zijn geschikte opties voor een presentabele outfit. Ook is het verstandig voor rustige en of aardetinten te kiezen; deze vragen geen aandacht en zijn geschikt voor plechtigheden als een crematie.

Outfit crematie dame 1Outfit dames crematie 1:

Kies voor de kleur zwart. Deze kledingstijl heeft een broek en daarop een blouse met zwarte colbert.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit crematie dames 2Outfit dames crematie 2:

Een niet te opvallende jurk in de kleur zwart met daaronder schoenen zonder te hoge hakken. Het moet ingetogen zijn.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit crematie dames 5Kleding dames crematie 3:

Deze pantalon in de kleur zwart met zwarte schoenen is geschikt om te dragen voor dames bij een crematie.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit crematie dames 4Dresscode dames crematie 4:

Een zwart jurkje met panty en bijpassende laarsjes. Zorg ervoor dat het geheel ingetogen overkomt.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Crematie outfit voor mannen

Provocerende prints, opvallende items met bepaalde teksten of sportieve sneakers: het zijn allemaal echte don’ts als het om een outfit voor een crematie gaat. Je vraagt hiermee immers de aandacht en je legt de focus op jezelf; iets dat erg ongepast is bij dit soort gelegenheden. Dus, wat zijn dan wel echte do’s? Een goede outfit voor mannen voor een crematie is bijvoorbeeld een pak, een broek met een jasje en een overhemd of eenzelfde type chino met een mooie trui. Kortom, geef de overledene je laatste eerbetoon door er verzorgd uit te zien. Draag een elegante of –op zijn minst- onopvallende schoen. Zorg ervoor dat je het stijlvol houdt.

Outfit crematie heren 1Outfit heren crematie 1:

Ook bij de mannen is de kleur zwart het meest passend bij een crematie. Kies voor een zwart pak of kostuum met zwarte schoenen.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit crematie heren 2Outfit heren crematie 2:

Net zwart overhemd op een zwarte broek. Kies een mooie nette zwarte riem en zwarte schoenen.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit crematie heren 3Dresscode heren crematie 3:

Een grijs of zwart kostuum met daaronder zwarte schoenen is geschikt om te dragen bij een crematie.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit voor kinderen

Als ouder heb je soms de neiging om je kinderen, in het hedendaagse leven, aan te kleden met vrolijke prints of levendige kleuren. Dat is normaliter een prima keuze, maar in dit geval erg ongeschikt. Echte don’ts op dit front zijn spijkerbroeken, knalroze truien of t-shirts met hun lievelingsfiguren. Ook voor kinderen geldt de dresscode het eenvoudig en onopvallend te houden. Zo draagt een jongen een verfijnde trui of overhemd op een chino en kiest een meisje voor een jurkje of, zoals de jongen, voor een truitje op een mooie broek. Aardetinten vormen ook hier geschikte kleuren voor de outfit voor een crematie.

Outfit crematie kinderen jongenOutfit kinderen crematie 1:

Kinderen kan je kleding laten dragen in de kleur zwart, grijs of heel donker blauw. Voor een jongen is een trui als op de foto geschikt.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit crematie kinderenDresscode kinderen crematie 2:

Meisjes kunnen kiezen voor een zwart jurkje of voor een donkere trui op een donkere broek.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Crematie kleding tips

Lange rijen en files voor de parkeergarage: je hebt er vast geen zin in. Plus, je hebt ook nog eens weinig tijd. Bespaar jezelf deze ongemakken en bestel daarom ook online; je deelt je eigen tijd in, kunt rustig zoeken naar wat bij jou past én het wordt ook nog eens snel naar je verzonden. Zo is jouw outfit snel in huis, plus je hoeft er niet speciaal voor weg te gaan. Ontdek daarom ook snel de voordelen van online shoppen.

 

Laatste update: 14 december 2017