Outfit eerste werkdag. De mooiste outfits voor de eerste werkdag.

Outfit eerste werkdag

Geschikte outfit voor je eerste werkdag

De eerste dag van je nieuwe baan gaat beginnen en je gaat je nieuwe collega’s ontmoeten. Wat zullen ze van je vinden? En, kun je aardig met hen overweg op je eerste werkdag? Goed, nu zijn dit allemaal factoren die zich in de loop der tijd wat meer gaan ontwikkelen en waar je nu nog niet zo heel veel van kunt zeggen. Maar, als nieuwe werknemer kun je, met je nieuwe outfit, wel enige invloed op ze uitoefenen. ‘Hoe dan?’ Zul je je misschien afvragen. Wanneer je aankomt op je eerste werkdag, wil je graag dat je collega’s je serieus nemen en jou zullen zien als een waardige en professionele werknemer van het bedrijf.

Dus, hoe ga je dat doen? Om te beginnen zorg je voor een verzorgde en stijlvolle outfit; een die zowel bij jouzelf als bij het bedrijf past. Ook voor hen ben je immers een lopend ‘visitekaartje’ geworden en heb je jezelf aan een bepaalde dresscode te houden: kledingregels die binnen het bedrijf gelden. Op jouw eerste dag laat je dus goed zien dat je deze regels begrepen hebt. Na het openen van de kastdeur pak je dus een stijlvolle outfit voor je eerste werkdag. Presentabel, professioneel en zakelijk, maar wel met jouw eigen draai eraan; bedrijven vinden het hedendaags wel degelijk een pluspunt als je, op een subtiele wijze, jouw persoonlijke ‘touch’ aan iets geeft. Dus, ook jouw outfit mag best iets hebben.

Outfit eerste werkdag mannen

Op je eerste werkdag zorg je er als man voor dat je ‘eer doet’ aan het ‘kleren maken de man’ gezegde. Middels een verzorgde en professionele uitstraling probeer je meteen een goede indruk bij je collega’s achter te laten. Een gedistingeerd pak, een chique trui of overhemd op een chino of misschien juist wel een outfit met een creatieve inslag; het zijn allemaal geschikte opties om te dragen op je eerste werkdag. En, draag ook liever geen sneakers; dit kan soms iets te vrijblijvend overkomen. En, wat moet je echt niet doen? T-shirts, spijkerbroeken met gaten en capuchontruien: deze kledingstukken zijn allemaal niet geschikt voor een eerste werkdag; die mag je dus fijn voor je vrije tijd bewaren.

Outfit eerste werkdag man 1Outfit eerste werkdag heren 1:

Kies voor een mooie pantalon met zwart overhemd. Dit komt krachtig over en geeft een goede eerste indruk. Zorg voor een merkriem om het geheel af te maken.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit eerste werkdag man 2Dresscode eerste werkdag mannen 2:

Een blauw overhemd op een grijze of donkerblauwe pantalon komt betrouwbaar over. Draag een colbert om het geheel af te maken.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 8 december 2017

Outfit eerste werkdag man 3Kleding eerste werkdag mannen 3:

Deze look is een mix tussen casual en zakelijk. Als de setting het toelaat dan kan je kiezen voor deze stijl. Zorg voor een mooi overhemd, goede riem en een nette broek. Sneakers kunnen soms, maar zorg ervoor dat je niet teveel opvalt.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit eerste werkdag vrouwen

Vrouwen blijken toch iets meer, qua outfit, te kunnen variëren dan mannen; zij hebben toch wat meer kledingkeuzes dan hun mannelijke soortgenoot. Maar, wat trek jij aan op je eerste werkdag? Een voornaam punt is om je professionaliteit en verzorgde uitstraling de boventoon te laten voeren. Je werkt er niet om een partner te vinden, dus uitdagende items als korte jurken en plateauhakken kunnen beter in de kast blijven; zo kan het bij collega’s tevens de indruk wekken dat je je eerste werkdag niet zo serieus neemt.

Provocerende, uitdagende kledingstukken zijn voor vrouwen dus echte don’ts. En de do’s? Broeken met een jasje, een jurk met een goede lengte of een ‘casual-chique’ outfit, zoals een skinny broek met een elegante blouse of trui, kun je goed dragen op je eerste werkdag. Ook een opvallende print of felle kleuren mag je gerust aantrekken, zolang je het op verfijnde wijze in je outfit toepast.

Outfit eerste werkdag vrouw 1Outfit eerste werkdag dames 1:

Met deze look kom je meteen krachtig over. Een pantalon die goed zit met daarop een wit of lichtblauw overhemd / blouse is onze favoriet.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit eerste werkdag vrouw 2Outfit eerste werkdag dames 2:

Mooie outfit voor de eerste werkdag. Een zwarte pantalon met daarop een witte blouse komt netjes over. Kies voor een vest om het geheel af te maken.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit eerste werkdag vrouw 3Dresscode eerste werkdag vrouw 3:

De kokerrok is populair onder dames op kantoor. Kies voor een donkere kleur met daarop een nette blouse.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit eerste werkdag vrouw 4Dresscode eerste werkdag vrouw 4:

Prachtige zwarte jurk voor elke vrouw. Kies voor bijpassende schoenen in een donkere kleur.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Levertijd bij online shops

Om jezelf even niet te belasten met die drukke winkelstraten en hoge parkeertarieven is niets zo makkelijk als het proces van online bestellen. Snel heb je in een overzicht allerlei geschikte kledingstukken voor je outfit voor de eerste werkdag én je bespaart ook nog eens kosten. Niet alleen wordt het vaak snel en gratis naar je verzonden, ook zijn er met regelmaat online deals én hoef je ook niet te betalen voor die nare parkeermeters. En dat is nog eens leuk geld besparen…

 

Laatste update: 14 december 2017