Festival outfits. De mooiste outfits voor een festival!

Festival outfit

Festival outfits

Wanneer het warme weer in aantocht is en de zomer langzaam om de hoek komt kijken, lijken ook de festiviteiten weer als paddenstoelen uit de grond te komen. De outfits voor het festival worden, zeker met -mogelijk- hoge temperaturen, dan ook weer zorgvuldig uitgekozen. Een veel geziene outfit voor deze gelegenheid is lekker losjes of heeft invloeden van de ‘bohemian’ en ‘hippie’ kledingstijl, daar waar de vroegere hippies min of meer aan de wieg van het ‘festivalconcept’ hebben gestaan. Maar, wat ga je aantrekken?

Een festival is immers een soort ‘feest van de vrijheid’, dus je hoeft je niet aan een bepaalde dresscode te houden. Zo zul je waarschijnlijk niet in je meest chique outfit verschijnen, maar je wilt ook niet overkomen als een slons. Dus, wat zijn nu de echte do’s en don’ts voor mannen en vrouwen op kledinggebied?

Festival outfit vrouwen

Als vrouw heb je een ruim aanbod als het gaat om het uitzoeken van een outfit. Kies je voor een casual jurkje in ‘bohemian’ stijl of eerder voor een short met een ruimere top? De meest gekozen kledingstijl onder vrouwen voor een festival heeft veelal een ‘hippie’ inslag: haarbanden, ‘boho’ sieraden en veelal kanten kledingstukken in combinatie met een sneaker of andere platte schoen. Maar, ook lange rokken, spijkerbroeken met gaten of shorts, samengebracht met een blouse of top, zijn veelal favoriet als outfit voor een festival. Geschikte kleuren zijn dan ook pasteltinten, felle kleuren en flamboyante of juist rustige printjes.

Deze kledingkeuze heeft een vrijblijvend karakter, dus dat mag het ook wel uitstralen. Maar, wat zijn nu echte don’ts? Wanneer je op een festival bent, moet je natuurlijk niet te ‘chic’ of ‘overdressed’ overkomen, zoals een galajurk of een broek met een jasje; dit past niet goed bij het beeld van een festival. Maar, je moet ook zeker niet ‘zó weinig’ aantrekken dat het ordinair wordt; dit is namelijk niet charmant en werkt behoorlijk afstotelijk. Kortom, houd je outfit dus lekker ‘losjes’, maar wel stijlvol. Overdrijf dus niet, maar uitpakken mag best!

Festival outfit dames 1Festival outfit dames 1:

Dit leuke blouseje is leuk voor een festival! Lekker luchtig zodat je er lekker in kunt bewegen.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Linn op 4 december 2017

Festival outfit dames 2Festival outfit dames 2:

Een stoere look voor een festival. Kies voor zwart met rood, het broekje is ook te combineren met een ander t-shirt.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Fleur op 1 december 2017

Festival outfit dames 3Festival outfit dames 3:

Uniek broekje, deze jeans short kan je eindeloos combineren. De opdrukken op de short maken het een stoere look.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Lotte op 8 december 2017

Festival outfit dames 4Festival outfit dames 4:

Wil je niet teveel opvallen? Dan is deze look iets voor jou! Lekker losse kleding zodat je heerlijk kunt dansen op de beats.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Lotte op 8 december 2017

Festival outfit dames 5Festival outfit dames 5:

Een tikkeltje Ibiza stijl, maar dat past best goed bij de meeste festivals. De jeans short is te combineren met bijna elk t-shirt.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Lotte op 9 december 2017

Festival outfit dames 6Festival outfit dames 6:

Een wit shirt met opdruk zegt iets over jou. Kies de opdruk daarom met zorg uit. Er zijn mensen die een t-shirt kopen zonder dat ze weten wat erop staat, maar dat is zeker niet aan te raden! Op een spijkerbroekje met sneakers heb je dé festival look van 2018!


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Lotte op 9 december 2017

Festival outfit mannen

De leukste stijl voor mannen tijdens een festival is een kledingkeuze die lekker casual en vrijblijvend is, maar waarbij je er wel verzorgd uitziet. Want een slonzige outfit? Daar wordt niemand echt blij van. Een korte chino of spijkerbroek met een polootje of shirt is een veel gedragen outfit onder mannen op een festival. De sneaker is het meest geschikte type schoen om het geheel lekker casual af te maken. Goede kleuren zijn dan ook pasteltinten, felle accenten of juist bepaalde printjes; zelfs de meer flamboyante dessins zijn hier geoorloofd.

Maar, wat zijn de echte don’ts voor mannen op een festival? Qua outfit moet je natuurlijk niet te ‘chic’ verschijnen, zoals een chino met een elegante schoen, jasje en een overhemd; dit past niet echt bij het concept van deze gelegenheid waardoor je wat ‘overdressed’ over kan komen. Dus, houd de kledingkeuze lekker ‘losjes’ en casual.

Festival outfit heren 1Festival outfit heren 1:

Een wit t-shirt of overhemd ziet er verzorgd uit, op een mooie short die niet te strak zit kan je het de hele dag volhouden op een festival.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Robin op 5 december 2017

Festival outfit heren 3Festival outfit heren 2:

Je kunt kiezen voor een t-shirt of polo op een jeans short, maar een mooi wit linnen overhemd is ook mogelijk.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 1 december 2017

Festival outfit heren 2Festival outfit heren 3:

Kan het toch wat frisjes worden? Kies er dan voor om een mooi bijpassend vest aan te doen. Als het toch te warm wordt dan kan je het vest om je middel knopen.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Merel op 8 december 2017

Festivalkleding

Wanneer je naar de stad gaat, ben je toch wat beperkt qua aanbod. Want, hebben de winkels wel datgene waar jij naar op zoek bent? De kans is groot dat jouw gewenste items niet in de rekken hangen. Om de leukste outfit voor het aankomende festival te vinden, is het zoeken naar je kledingstukken online de perfecte oplossing. Niet alleen heb je een bijzonder ruim aanbod, ook wordt het –mogelijk- nog eens gratis naar je verzonden. Zo bespaar je niet alleen kosten en kun je vanuit je eigen locatie bestellen, ook kun je profiteren van de vele online deals. Dus, pak die laptop erbij en shop die items voor het festival snel online!

 

Laatste update: 8 december 2017