Outfit Ibiza. Bekijk de Ibiza outfits en dresscodes.

Ibiza outfits en dresscodes

Ibiza outfit

Het is één van de meest geliefde eilanden van Europa: het Spaanse Ibiza. Waar de hippies tot in de late uren dansen op het strand vind je verderop luxe, mondaine clubs. Wat dat betreft is Ibiza dus een veelzijdig eiland qua mensen en kledingstijlen; en daar horen dan ook verschillende outfits bij. Door het vrijgevochten karakter heeft dit eiland een sterke ‘hippie’ invloed; iets waardoor je hier veel mensen in ‘bohemian’ kledingstukken, zoals lange rokken en linnen overhemden, ziet lopen.

Maar, door eveneens het mondaine gehalte is ook de casual-chique stijl een favoriet onder vele mannen en vrouwen. Polo’s, korte chino’s en elegante schoenen of sneakers: het is een outfit die velen graag omarmen. Maar, wat zijn nu de do’s en don’ts hier op dit eiland? Kortom, wat is nu een geschikte outfit volgens de dresscode van Ibiza?

Ibiza outfit en dresscode vrouwen

Eén van de meest geziene stijlen op Ibiza is de ‘bohemian’ outfit. Geïnspireerd op de kleding van rondtrekkende zigeuners zie je veel vrouwen dan ook lopen in lange, luchtige rokken met kanten blouses in combinatie met veel sieraden. Deze moderne hippiestijl, vaak in combinatie met subtiele dessins, is een echte favoriet op Ibiza en wordt dan ook door velen gedragen. De kleuren voor dit type outfit bestaan voornamelijk uit wit, wijnrood en bruintinten in combinatie met lichtblauw en turkoois. Houd je wat meer van een chiquere kledingstijl? Dan is cocktailjurk met een bepaalde print of linnen stof, in combinatie met een elegante hak, ook stijlvol voor Ibiza.

Maar, ga je liever voor casual en vrijblijvend? Dan is de spijkershort met een wijdere top in combinatie met slippertjes, en eventueel een kimono, ook typisch voor dit eiland. Maar, wat zijn de don’ts? Sportkleding, outfits met een te zakelijk randje of kleuren als donkergroen en zwart passen niet echt in de stijl en het kleurenpalet van Ibiza en zijn ongeschikte items. Oftewel, zorg er dus voor dat je outfit een casual-chique, ‘bohemian’ of vrijblijvende uitstraling heeft met –veelal- lichte kleuren en luchtige stoffen.

Ibiza outfit dames 1Outfit Ibiza dames 1:

Het klimaat op Ibiza is heerlijk. De zomerse temperaturen zorgen ervoor dat je vaak een jurkje aan kunt doen. Linnen jurkjes in het wit of met kleuren zijn helemaal de Ibizalook!


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Ibiza outfit vrouw 2Outfit Ibiza dames 2:

Dit zomerse jurkje in een felle kleur is helemaal Ibiza! Lekker luchtig voor de zomerse temperatuur en voorzien van een leuke leren riem.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Ibiza outfit dames 3Outfit Ibiza dames 3:

Een mooie linnen blouse op een short jeans. Eindeloos te combineren en heerlijk bij hoge temperaturen. Het blouseje is ook geschikt als strandkleding.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit Ibiza dames 3Outfit Ibiza dames 4:

Wil je niet teveel opvallen? Kies dan voor een Ibizalook met rustige kleuren, zoals donkergroen en een short jeans zonder gaten of opdrukken. Met een leuke hoed heb je helemaal de look!


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Ibiza outfit en dresscode mannen

Qua stijl begin je als man een goede balans te zoeken tussen casual en chic. ‘Casual’ omdat het natuurlijk het eiland van de vrijgevochten geest is, maar eveneens chic omdat het een mondain gehalte heeft. Geschikte items voor een Ibiza outfit zijn dan ook verfijnde kledingstukken als –korte- chino’s, polo’s, overhemden en –eventueel- jasjes in combinatie met casual items, zoals subtiele accessoires en stijlvolle sneakers. Ga je wat liever voor een lossere stijl?

Dan zijn linnen kledingstukken als overhemden en shirts in combinatie met korte, lichte spijkerbroeken ook typisch Ibiza. Maar, wat zijn dan echte don’ts voor mannen? Wollige of dikke truien, sportkleren, hoodies en te flamboyante prints passen niet in de stijl van dit eiland en zijn ongeschikt als outfit. Ook aardetinten als bordeauxrood en donkergroen of een te grote hoeveelheid aan felle kleuren kun je beter niet aantrekken. Kortom, houd het casual-chic en maak er zeker geen bonte toestand van.

Ibiza outfit heren 1Outfit Ibiza heren 1:

Een linnen overhemd op een short is voor mannen de Ibizalook! Je kunt kiezen uit linnen overhemden met lange of korte mouwen. De lange mouwen kan je opstropen tot je elleboog.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit Ibiza heren 2Outfit Ibiza mannen 2:

Linnen overhemden worden steeds populairder. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maar voor de echte Ibizalook zou ik gaan voor lichte kleuren, zoals lichtblauw, lichtgeel, lichtgroen of wit.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Ibiza outfit man 4Outfit Ibiza mannen 3:

Wil je een stoerdere look? Kies dan voor een short van een jeans en een donker overhemd. Voor de temperatuur is het beter om te kiezen voor een linnen overhemd. De mouwen kan je opstropen tot aan je elleboog.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Levertijd van Ibiza outfits

Om jouw perfecte Ibiza outfit snel in huis te hebben, kun je de drukke winkelstraten beter overslaan. Niet alleen is het aanbod in fysieke winkels wat beperkt, ook ben je vaak veel geld kwijt aan dure parkeergarages en vormen de lange rijen bij de kassa’s de ongemakken waar je gewoonweg geen zin in hebt. Wanneer je kiest voor online shoppen, zul je nog versteld staan van de vele items die samen jouw perfecte outfit kunnen vormen. Je kunt vaak ook nog extra voordeel halen uit de vele online deals. Dus, bespaar jezelf de nodige winkelellende en shop vandaag nog je Ibiza kleding online vanuit je luie stoel of comfortabele bank.

 

Laatste update: 13 december 2017