Outfit kantoor dames. Geschikte kantooroutfits voor dames!

Kantoor outfit dames

Outfit kantoor voor dames

Je ziet ze wel eens rondlopen in de stad: vrouwen met een ‘bepaalde’ kledingkeuze. De outfit is zelfs zo ‘verbijsterend’ dat je er met studie naar blijft kijken. Je fluistert zelfs nog: ‘Zo kun je haar toch niet serieus nemen?’ Wat dat betreft heeft kleding een grote invloed; misschien nog wel meer op dames dan op de heren. Waar de ene vrouw een heus ‘wauw’-effect achterlaat, is dat bij de ander iets minder het geval. Zo hebben bedrijven eveneens een bepaalde dresscode op kantoor; ook zij willen dat vrouwen professionaliteit en zakelijkheid uitstralen. Kantooroutfits voor dames worden op deze pagina beschreven. Dus, hoe kleed je jezelf om dit bovenstaande te bereiken? Wanneer je het chic en stijlvol houdt, ben je op de goede weg.

Want, eerlijk is eerlijk: niets is eigenlijk zo charmant, en dus ook op kantoor, als een vrouw met een verzorgde outfit. De juiste kantooroutfits voor dames zijn dus belangrijk. De ‘vrouwelijkheid’ tonen? Dat hoeft helemaal niet met erg korte jurken en diepe decolletés. Dus, wat zijn dan eigenlijk de echte do’s en don’ts voor dames?

Kantooroutfits dames Do’s

Wat zijn de do’s en don’ts voor de kantooroutfits voor dames? Een goede start, qua outfit, is een jurk met een hoge hals en een lengte tot de knie of een kokerrok met een elegante blouse. Draag je graag een hak? Kies dan het liefst voor een klassiek model met een maximale hoogte van 8-10 cm, en laat de plateauhakken maar even in de kast staan. Maar, ook een mooie pantalon met een jasje, truitje of blouse is een geschikte outfit voor de vrouw. Qua kleur en dessin mag je ook best creatief zijn, zolang de professionaliteit er niet aan verloren gaat.

Felle kleuren en bepaalde prints kunnen erg mooi zijn, maar weten samen soms een bonte combinatie te vormen, dus hier moet je wel op letten. Speel je liever op ‘safe’? Dan zijn aardetinten, zoals grijs, beige, zwart, donkerblauw en bordeauxrood, altijd verstandige keuzes voor je outfit en naar de richtlijnen van de dresscode op kantoor.

Kantoor outfit dames 1Outfit kantoor dames 1:

Een kokerrok is in veel gevallen het meest geschikte kledingstuk qua rokken. Door de lengte komt het professioneel over. Draag er een blouse op, eventueel met jasje, en schoenen die niet opvallen.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit kantoor dames 2Outfit kantoor dames 2:

Ook deze kantooroutfit voor dames heeft een kokerrok. Vaak is de kokerrok grijs of zwart, maar door te kiezen voor een andere kleur, zoals donkerblauw in dit geval, krijgt het geheel een professionele / casual look.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Kantoor outfit dames 3Outfit kantoor dames 3:

Een broekpak voor vrouwen is populair, steeds meer vrouwen kiezen hiervoor. Het geeft een stoere uitstraling, helemaal met pumps zoals op de foto.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit kantoor dames 4Outfit kantoor dames 4:

Zoek je een iets meer casual kantooroutfit, kies dan voor een jurkje met daarop een blouse. Zorg ervoor dat het jurkje niet te kort is en de blouse niet te druk.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Kantooroutfits dames Don’ts

Waarschijnlijk kun je het al een beetje raden, maar er zijn een aantal items die je als vrouw beter niet als outfit naar kantoor kunt dragen. Opzichtige prints, t-shirts met provocerende teksten, uitdagende kledingstukken, hoge plateauhakken, diep uitgesneden jurken en minirokken: stuk voor stuk dragen ze niet bij aan een professionele uitstraling.

Sterker nog, op kantoor zullen je collega’s zich vast afvragen in hoeverre jij je baan, middels je outfit, serieus neemt. Maar, ook overdreven en uiterst kleurrijke sieraden kunnen soms een beetje te veel van het goede worden. Heb je een wat extreme kledingstijl? Dan kun je ook deze outfit beter thuislaten. Bij velen kan dit wat ‘rebels’ overkomen; iets dat eveneens de uitstraling van het bedrijf geen goed zal doen. Kortom, alles wat uitdagend en provocerend is, mag je bewaren voor je vrije uren.

Levertijd wanneer je online shopt

Als je een lange dag op kantoor erop hebt zitten, heb je er –waarschijnlijk- écht geen zin meer in om nog even de stad in te duiken om een nieuwe outfit voor jezelf te zoeken. Files in het centrum, drukke winkelstraten én wat je graag wilt hebben, is ook nog eens uitverkocht. Die zorgen? Daar heb je geen zin in.

Kies daarom eens voor online shoppen. Zo kun jij, na je werk, fijn neerploffen op de bank, pak je een theetje erbij, open je de laptop en kun je uitgebreid allerlei kledingstukken bekijken zonder dat een ander het uit je hand pakt. Plus, vaak heb je online het voordeel van tijdelijke ‘deals’ én wordt je bestelling ook nog eens snel naar je verzonden. Kortom: geen onnodige parkeerkosten, geen drukke mensenmassa om je heen én een ruime keuze aan kledingstukken voor jouw perfecte outfit; dat zijn de voordelen van online shoppen.

 

Laatste update: 13 december 2017