Outfit kantoor man. Wat is een geschikte outfit voor op kantoor?

Outfit kantoor man

Geschikte kantoor outfit man

Je zou het jezelf als man zomaar af kunnen vragen: ‘Heb ik het nu makkelijker of juist moeilijker?’ Als het om levenskwesties gaat, kun je er nog lang over blijven twisten. Maar, dat is –gelukkig- niet het onderwerp hier. In dit geval gaat het om het uitkiezen van een outfit voor kantoor. Want, ook al is het misschien een doodnormale werkdag, wat ga je nu kiezen als man? Toch heb je ook voor hier een outfit uit te zoeken die je een verzorgde en professionele uitstraling geeft, hoe ‘doodgewoon’ de dag ook lijkt te zijn. Want, ook in het bedrijfsleven is het gebruikelijk voor een outfit te kiezen die, niet alleen de werknemer goed staat, maar ook het bedrijf op goede wijze representeert; iedere werknemer vormt toch een ‘wandelend visitekaartje’. Hoe slonziger de kleding, des te minder snel je collega’s je serieus zullen nemen.

Outfit kantoor man

Dus, als een ‘echte’ man moet je de outfit zorgvuldig uitzoeken. En, waar vrouwen uit diverse opties kunnen kiezen, waaronder een jurk of een broek-trui combinatie, hebben heren toch iets minder keuzes. Of het daardoor makkelijker wordt? Misschien. Maar, welke outfit is eigenlijk het meest geschikt voor mannen op het werk? Wat moet je nu eigenlijk wel en zéker niet aantrekken? Kortom, wat dragen mannen volgens de dresscode op kantoor?

Kantoor outfit heren 1Outfit kantoor heren 1:

Een kostuum in de kleur donkerblauw met bijpassende stropdas. Blauw komt betrouwbaar over en daarom is deze kleur goed om te dragen op kantoor.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit kantoor heren 2Outfit kantoor mannen 2:

Heb je op kantoor geen kostuum dresscode, dan kan je kiezen om een colbert op een trui te dragen. Kies hierbij voor geen drukke prints en felle kleuren.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit kantoor heren 4Outfit kantoor mannen 3:

Ga je voor een meer casual kantoor look, kies dan voor een overhemd op een broek. Zorg ervoor dat het overhemd niet te opvallend is qua prints.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Kantoor outfit heren 4Outfit kantoor heren 4:

Een mooi grijs pak met grijze stropdas straalt klasse uit. Het komt professioneel over. Zorg voor een goede pasvorm en kies een merkkostuum voor de beste afwerking.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Kantooroutfits mannen Do’s

Je begint met het uitzoeken van een stijlvolle outfit. Kledingstukken in aardse tinten, zoals bordeauxrood, donkergroen, grijs en marineblauw, hebben van nature een chique uitstraling en vormen een goede basis voor een verzorgde outfit. Ook is het goed om te kijken naar het type baan waar je in functioneert. Werk je in de financiële sector op kantoor als man? Dan doe je er als man goed aan om in pak te verschijnen. Dit heeft een professionele uitstraling en staat altijd goed. Ook hier is het wel belangrijk om een item te zoeken dat zich goed aan het lichaam sluit en niet te ruim is; rommelige broekspijpen of een te wijd jasje zijn niet erg mooi om naar te kijken. Geeft het bedrijf je wat meer de vrije hand als het om kledingkeuzes gaat?

Dan is een chique trui of overhemd op een chino, eventueel in combinatie met een jasje, altijd een verstandige keuze. Ook hier is het slim te kiezen voor een elegante schoen; een sneaker kan –in bepaalde werkomstandigheden- net iets te vrijblijvend overkomen. Zit je in de creatieve sector? Dan mag je jouw persoonlijkheid best terug laten komen in je outfit; een beetje kleur of een heel subtiele print? Het mag! Maar, zorg ook hier voor een professionele uitstraling.

Kantooroutfits mannen Don’ts

Wat moeten mannen vooral niet dragen volgens de dresscode? Eigenlijk is dat heel eenvoudig. Kledingstukken met provocerende prints of teksten, sterk gebleekte spijkerbroeken of items met een sportieve uitstraling zijn niet geschikt voor kantoor. Ook extreme kledingstijlen, zoals ‘gothic’ en ‘hipster’, opzichtige tatoeages en lichaamsaccessoires kun je beter achterwege laten; dit wordt immers niet door iedereen gewaardeerd. Het belangrijkste voor mannen is dat de kledingkeuze niet ‘te casual’ is; dit doet de uitstraling, eveneens van het bedrijf, veelal geen goed. Kortom, houdt het verzorgd en stijlvol.

Levertijd online webshops

Wanneer je van kantoor naar huis gaat, heb je vaak weinig tijd en zin over om nog een nieuwe outfit in de stad te kopen. Om je dit ongemak te besparen, doe je er verstandig aan te kiezen voor online shoppen. Niet alleen heb je een ruim overzicht en is jouw outfit zo gevonden, ook wordt je bestelling snel naar je verzonden. Dus: geen parkeergarages, lange rijen bij de kassa of een enorme bedrijvigheid in de winkels waardoor je het overzicht verliest.

 

Laatste update: 13 december 2017