Geschikte kleding voor in het vliegtuig

Je gaat op reis met het vliegtuig en de wekker gaat om 02:40 uur af. Snel even douchen, vlug iets eten, koffer in de auto plaatsen en op naar het vliegveld. Maar, welke reiskleding trek je eigenlijk aan? Het vliegveld is geen locatie om een ‘modeshow’ te houden, maar je wilt er ook niet als een slons bijlopen. Dus, welke outfits zijn geschikt en waar moet je rekening mee houden?

Lekker zitten

Zodra je op een vliegveld komt, is het veelal een combinatie van lang wachten en behoorlijk grote afstanden lopen: van de parkeergarage tot het inchecken tot het vinden van je vliegtuig bij de gate. En, als je haast hebt, moet je jezelf wel in een hoog tempo kunnen verschuiven. Om te beginnen kijk je als eerste naar je schoenen. Het meest comfortabel is gewoonweg de sneaker. Deze kun je prima en stijlvol combineren met je outfit en je kunt jezelf er snel mee van A naar B verplaatsen. Als tweede komt de broek. Hoef je niet zo lang te vliegen? Dan kun je, of je nu man of vrouw bent, prima kiezen voor een model als een chino of een spijkerbroek. Vlieg je een behoorlijk aantal uren? Draag dan een exemplaar dat comfortabel zit en zeker niet knelt. Je kunt de reiskleding afronden met een fijne trui, zoals een hoodie, of een meer chic item; dat komt niet zo nauw.

Weertype in ander land

Is het erg warm of juist koud in het land waar je naartoe vliegt? Zorg ervoor dat je hier op voorbereid bent. Trek in het vliegtuig een warme trui aan of zorg voor een tas waar je deze, bij aankomende hitte, in op kan bergen. Wees je dus altijd bewust van het weertype waar je heen gaat vliegen. Kortom, maak het jezelf zo comfortabel mogelijk.

Geef je mening!