Wat zijn goede sokken voor in sneakers?

De beste sokken voor je sneakers

Het blijft wel een apart dingetje: ‘sokken’. Waar de een ze het liefst onzichtbaar zou willen maken, ziet de ander het als een ‘fashion statement’. Wat is dat toch, die haat-liefde verhouding met die –eigenlijk- heel fijne dingen voor aan je voet?

Sneaker sokken

Misschien komt ‘negatieve’ wel door de vele cliché verhalen over de –iets of wat- aparte buurman die op zondag zijn auto wast, gepaard met zijn hoge, witte sokken in een paar -nog ergere- slippers. Of, de term ‘geitenwollensok’ voor een bepaald type alternatief persoon… Maar, tijden zijn veranderd! Tegenwoordig bestaan er steeds meer kledingmerken die zich focussen op sokken met flamboyante prints, ook wel de ‘happy socks’: exemplaren die op hun eigen manier een vrolijke noot aan het geheel brengen. In plaats van grijze of donkere sokken worden steeds meer sneakers verzegeld door deze ‘happy’ items; van bananenprintjes tot rendieren tot versies met kattensnuiten; je kunt het je zo gek niet bedenken of het wordt in sokken uitgebracht.

Kort of lang?

Maar, welke draag je nu het liefst in sneakers? Hoog, laag, druk of egaal? En, heb je een lange of korte broek? Wil je graag opvallende sokken en mag iedereen het zien? Dan kun je beter voor de langere modellen kiezen. Hierbij komt de print het beste naar voren en geef je jouw outfit meteen een ‘aparte’ look. Wil je wel een flamboyant randje boven je sneakers, maar moet het niet ‘te’ zijn? Dan kun je het best het kortere model nemen. Wil je liever helemaal geen opvallende accenten rond je sneakers? Dan zijn de sokken in aardetinten, zoals grijs, zwart en marineblauw, neutrale en goede opties; de kortere versies zijn daarnaast het minst zichtbaar. Kortom, voor je sneakers zijn er dus genoeg opties te vinden; of je nu van flamboyante of egale sokken houdt.

Geef je mening!