Sollicitatie outfit. Welke outfit is geschikt bij het solliciteren?

Sollicitatie outfit

Geschikte outfit voor een sollicitatie

Je hebt een nieuwe baan voor ogen en je wilt ‘m graag bemachtigen. Je hebt gereageerd op de vacature en met een beetje geluk mag je ook daadwerkelijk solliciteren. Maar, wat draag je bij een sollicitatie? En, waarmee kun je zeker niet voor de dag komen? De tijd van een strenge dresscode is wat ‘losser’ geworden. Waar je vroeger strikte regels voor outfits had, heb je nu wat meer de vrije hand; iets dat eveneens geldt voor je kledingkeuze tijdens het solliciteren. Ondanks dat het per bedrijf verschillend is, zijn er toch enkele factoren waar je bij het gesprek goed aan doet. Een verzorgde outfit en een open uitstraling werken vaak al in je voordeel. Plus, een goed punt om te onthouden, is dat jij niet alleen voor jezelf, maar óók voor het bedrijf ergens voor aangenomen wordt.

Hierbij is het belangrijk dat ook jouw outfit een goede representatie van het bedrijf vormt. Zo zal een vooraanstaande bank met een hoge reputatie het niet erg waarderen als je met een sterk uitdagende of provocerende outfit achter je bureau zit. Je hebt je -zogezegd- aan een bepaalde dresscode te houden. Natuurlijk scheelt het per bedrijf welk type outfit of uitstraling geoorloofd is, maar een sollicitatie vraagt altijd om een verzorgde kledingkeuze. Dus, wat zijn nu de do’s en don’ts voor mannen en vrouwen wat hun outfit betreft?

Outfit sollicitatie mannen

Afhangend van de functie waar je voor gaat solliciteren, is het over het algemeen altijd een goede keuze om voor een pak of een verzorgde outfit, zoals een chique trui op eenzelfde soort broek, te kiezen. Is de functie voor de sollicitatie wat creatiever? Dan mag je gerust iets meer spelen en laten zien dat het creatieve in je zit. Extreme kledingstijlen, te ‘casual’ of provocerende outfits? Die kun je als man beter thuislaten als je serieus genomen wilt worden tijdens je sollicitatie, want dat zijn echte don’ts. Heb je daarnaast opzichtige tatoeages of piercings? Ook dan is het verstandig deze te verbergen of tijdelijk onzichtbaar te maken; niet iedereen kan deze uitingen waarderen die hierdoor een wat afstotende werking kunnen hebben. Do? Laat als man zien dat je een professionele, stijlvolle uitstraling hebt.

Outfits sollicitatie man 1Outfit sollicitatie heren 1:

Een net pak of kostuum is bijna altijd goed bij een sollicitatie voor een kantoorbaan of sales baan. Bedenk van tevoren of het nodig is om een stropdas te dragen.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit solliciteren man 2Outfit sollicitatie mannen 2:

Een mooi zakelijk overhemd met daarop een colbert en soortgelijke pantalon is altijd goed. Je kunt er veel kanten mee op, enerzijds straal je zakelijkheid uit en anderzijds is het een tikkeltje casual.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Sollicitatie outfit heren 2Kleding solliciteren mannen 3:

Hoef je bij je nieuwe baan niet elke dag in pak te verschijnen, kies dan voor een net overhemd met daarop een colbert op een nette spijkerbroek. Kies ervoor om een broek te dragen zonder scheuren.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfits sollicitatie man 4Dresscode sollicitatie heren 4:

Een net wit of lichtblauw overhemd op een pantalon komt netjes en betrouwbaar over. Zorg voor een goed zittende broek en een mooie riem.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit sollicitatie vrouwen

Voor vrouwen geldt dezelfde dresscode als voor mannen: laat je professionaliteit zien, probeer je ‘vrouwelijkheid’ niet te veel in de strijd te gooien en weet te solliciteren in een verzorgde, verfijnde outfit. Een korte jurk of een andere uitdagende outfit in combinatie met zeer hoge hakken geven immers niet de indruk van een professionele uitstraling en is een absolute ‘don’t’. Wil je als vrouw graag een jurk dragen? Zorg dan voor een hoge hals en een goede lengte; laat zien dat je er voor het bedrijf komt tijdens de sollicitatie.

Zo doet een mooie broek met een truitje, jasje of blouse het altijd goed tijdens het solliciteren. Maar, ook voor vrouwen is het, over het algemeen, verstandig tatoeages en andere lichaamsversieringen te verbergen; in de meeste gevallen draagt dit immers niet bij aan de professionele uitstraling van het bedrijf.

Outfits sollicitatie vrouw 1Outfit sollicitatie dames 1:

Een zwart jurkje met een lengte tot iets boven de knieën is geschikt om te dragen bij een sollicitatie. Zorg ervoor dat je niet teveel inkijk hebt om een verkeerde indruk te vermijden.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit solliciteren vrouw 2Outfit sollicitatie dames 2:

Een kokerrok met daarop een witte blouse of trui met een colbert. Deze kleding komt zakelijk over en is geschikt om te dragen bij een sollicitatie tot bijvoorbeeld secretaresse.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfits sollicitatie vrouw 3Kleding advies sollicitatie dames 3:

Een nette kokerrok in de kleur grijs, donkerblauw of zwart is goed te combineren met een blouse. Een witte blouse zoals op de foto komt netjes en betrouwbaar over.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Sollicitatie outfit 2Kleding tip sollicitatie dames 4:

Ga je solliciteren op een functie waarbij je in het dagelijks doen en laten geen kokerrok gaat dragen, kies dan voor een dresscode die beter bij het bedrijf past. Zoals een zwarte blouse op een zwarte broek. Zorg ook hier ervoor dat je geen inkijk hebt in je blouse.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Levertijd bij online bestellen

Wanneer je kleding voor je sollicitatie kiest, is het belangrijk voor een outfit met een verzorgde uitstraling te gaan, maar waarbij ook jij als persoon duidelijk naar voren komt; laten zien waar je voor staat. Gelukkig zijn deze kledingstukken online gemakkelijk en snel te bestellen waardoor jij geen uren hoeft te verspillen in diverse winkels waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Maak het jezelf dus niet te moeilijk en bestel je outfit online wanneer het jou uitkomt. Plus, zo heb je ook nog eens meer tijd om je sollicitatie voor te bereiden.

 

Laatste update: 13 december 2017