Outfits voor het uitgaan. Wat zijn de mooiste outfits voor het uitgaan?

Outfit uitgaan en avondje uit

Outfit uitgaan

Wanneer je een avondje uit en weg van huis bent, wil je er natuurlijk net wat ‘mooier’ uitzien dan op een doordeweekse en doodnormale dinsdagochtend. Waar je normaliter als vrouw dat cocktailjurkje niet naar je werk aantrekt, kun je deze prima uit de kast toveren als outfit voor het uitgaan. En ja, je wilt er natuurlijk zo mooi mogelijk uitzien, maar het moet ook niet overdreven overkomen. Dus, wat trek je dan aan? Wat zijn de echte do’s? En, misschien nog wel belangrijker, wat zijn de absolute don’ts?

Zo wil je er als man stijlvol en verzorgd uitzien, maar je smoking aantrekken is ook net iets ‘te veel van het goede’. De belangrijkste dresscode voor een avondje uit is dan ook een outfit te kiezen die wat meer ‘glamoureus’ is dan je kledingstijl voor het werk, maar die ook zeker niet te ‘overdreven’ overkomt, zoals een pak of galajurk. Je moet dus een ‘balans’ zien te vinden tussen ‘casual’ en heel chic. Plus, het moet zeker niet ordinair overkomen. Kortom, welke outfit trek je aan voor een avondje uit?

Uitgaan outfit vrouwen

Wil je graag als vrouw je ‘vrouwelijkheid’ tonen? Dan is het avondje uit één van de gelegenheden waar dat wel degelijk mag! Dus, wat is nu een mooie outfit voor vrouwen tijdens het uitgaan? Jurken, rokken met een kanten blouse, skinny broeken met verfijnde truitjes: het zijn allemaal geschikte opties voor een avondje uit. Zo hoeft ook de jurk niet te ‘zakelijk’ te zijn; het mag namelijk best een speelse uitstraling hebben, zoals een wat diepere halslijn of open rug.

Qua schoenen zullen mannen –waarschijnlijk- een elegante hak het mooist vinden, maar als je graag sneakers draagt, is ook dat geen probleem; zolang je het maar verzorgd en stijlvol houdt en niet te rommelig maakt. Echte don’ts voor het uitgaan zijn hoodies, sportkleren of simpele t-shirts: deze zijn gewoonweg te vrijblijvend. Ondanks dat je best uit mag pakken met je outfit, moet je er wel voor zorgen dat het stijlvol en verzorgd blijft; het zou immers zonde zijn als mensen jouw kledingstijl als ‘ordinair’ of ‘goedkoop’ beschouwen. Dus, ‘keep it classy’.

Outfits uitgaan vrouw 1Outfit uitgaan dames 1:

Veel vrouwen houden van zwart, donkere kleding wordt daarom veel gedragen tijdens het uitgaan. Een mooie donkere blouse of trui kan je dragen op een jeans of donkere pantalon.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit uitgaan dames 2Outfit uitgaan dames 2:

Dit jurkje is prachtig! Echt een fantastisch jurkje voor het uitgaan. De glitters zeggen iets over je karakter, netjes maar zeker niet saai.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfits uitgaan vrouw 3Kleding uitgaan dames 3:

Een mooie blouse op een jeans of zwarte broek. Een V-hals zorgt ervoor dat je nek mooi naar voren komt. Deze kleur donkerrood draag ik graag zelf tijdens het stappen.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit uitgaan dames 4Kleding uitgaan dames 4:

Een mooi t-shirt op een jeans is mijn favoriet. Je ziet er niet over de top uit, maar wel heerlijk vrouwelijk.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Uitgaan outfit mannen

Tijdens het uitgaan is het belangrijk dat mannen er verzorgd en stijlvol uitzien. Zo is het belangrijk dat je niet ‘underdressed’, maar ook zeker niet ‘overdressed’ gekleed gaat. Zo zijn hoodies, sportieve kleding en t-shirts met prints niet geschikt voor een avondje uit; deze zijn te ‘casual’ en ogen te vrijblijvend. Maar, een smoking of een pak is wellicht ook net iets te ‘overdressed’. Dus, wat zijn de echte do’s voor mannen tijdens het uitgaan?

Om te beginnen zoek je als man kledingstukken uit die een stijlvol, casual-chic of chic gehalte hebben; een outfit die je een ‘wauw’-effect oplevert. Dit kan een mooi overhemd, jasje of een trui in combinatie met een gedistingeerde broek, zoals een donkere chino of een stijlvolle spijkerbroek, zijn. Qua schoenen kun je kiezen voor een elegant model of een casual-chique sneaker. Kortom, voor een avondje uit kun je chic en casual goed met elkaar combineren, maar overdrijf niet naar ‘beide kanten’.

Outfits uitgaan man 1Outfit uitgaan heren 1:

Super aantrekkelijk wanneer een man een mooi wit overhemd aanheeft. Zorg voor een slim fit pasvorm zodat het overhemd goed past.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo zalando

Toegevoegd door Roos op 5 december 2017

Outfit uitgaan jongen 3Outfit uitgaan mannen 2:

Mooie casual outfit voor mannen. Een merk t-shirt kan je dragen op een mooie spijkerbroek met daaronder sneakers.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’sLogo deBijenkorf

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Outfit uitgaan man 3Kleding uitgaan mannen 3:

Deze uitgaan look zit tussen een zakelijk overhemd en een t-shirt in. Kies geen overhemd met teveel opdrukken, maar een overhemd zoals op de foto kan je goed dragen op een jeans.


Bekijk deze OUTFIT Prijs / voorraad / foto’s

Toegevoegd door Fleur op 3 december 2017

Uitgaan kledingtips

Wanneer je weinig tijd hebt om een nieuwe outfit voor een avondje uit te kopen, is online shoppen de perfecte oplossing. Niet alleen kun je naar nieuwe kledingstukken kijken wanneer het jou uitkomt, ook krijg je vaak extra voordeeltjes door online deals. Zo bespaar je niet alleen kosten, ook wordt het zoeken naar een outfit voor een avondje uit plots een stukje leuker. Plus, het wordt ook nog eens snel en –mogelijk- gratis naar je verzonden. En, zo heb jij mooie kleding voor het uitgaan.

 

Laatste update: 13 december 2017