Welke kleur kleding past bij jou?

Zodra je H&M of Zara binnenstapt, is het vaak dat ene dat gelijk opvalt: kleding in allerlei soorten kleuren en stijlen. Soms weet je niet waar je beginnen moet… Toch zijn er een aantal tinten die je beter niet kunt dragen; deze passen niet goed bij jouw haar- en huidskleur. Om het je makkelijk te maken, zijn deze kleuren samengevat in ‘seizoenstypen’.

Wintertype

Personen van het wintertype hebben een lichte of juist donkere huid in combinatie met donkerbruin tot zwart haar. Het palet bestaat uit heldere en koele kleuren, waaronder grijstinten, kobalt- en marineblauw, aubergine, bordeauxrood, wit en donkergroen.

Lentetype

De huidskleur van het lentetype is licht met een roze of goudkleurige ondertoon waarbij de haarkleur kan variëren van rossig tot honingblond tot donkerbruin. De mooiste kleuren voor dit ‘seizoen’ zijn lichtgrijs, camel, lichtblauw, koraal, turkoois, lila, gebroken wit, donkerbruin en andere pasteltinten.

Zomertype

Het zomertype kenmerkt zich door een lichte, rozige huid met een wat koele ondertoon. De haarkleur is veelal licht en varieert van grijzig- tot donkerblond. Tinten die goed bij het zomertype passen, zijn lavendel, lichtgroen, roodtinten, licht- tot marineblauw, lichtgeel, roze, lila en lichtgrijs.

Herfsttype

Het laatste seizoen, het herfsttype, kenmerkt zich door –voornamelijk- warme kleuren. Zo is de huid beige tot gelig van tint en varieert de haarkleur van honingblond tot kastanjebruin. Geschikte kleuren voor dit type zijn veelal aardetinten, zoals marineblauw, bordeauxrood, bruintinten, camel, aubergine, legergroen en okergeel.

Kortom, welke kleur kleding past bij jou?

Heb je donker haar? Dan zijn de aardetinten, met uitzondering van enkele pastelkleuren, het meest geschikt voor jou en ben je een herfst- of winterachtig type. Ben je vrij licht qua haar en huid? Dan zullen –voornamelijk- pasteltinten voor jou het mooiste zijn. Dus, neem dit lijstje mee als je gaat winkelen om zo jouw kleding en kleur te vinden!

Geef je mening!